Har du funderat på om en glasvägg skulle kunna förbättra planlösningen i ditt boende? Parkera tanken och häng med i en genomgång på vilket sätt en glasvägg kan både förbättra och skapa en lyckad renovering som inte måste kosta mer än alternativet.
Vi är många som köpt en lägenhet där det finns potential för ytterligare ett rum, men det är inte helt enkelt hur det ska göras på bästa sätt. Vi vill inte förstöra det naturliga ljusflödet, men samtidigt behöver du kunna stänga bakom dig för att det ska räknas som ett nytt rum.
De allra flesta väljer att göra det med en traditionell vägg och därför är det klokt att räta ut hur en vanlig vägg byggs innan vi startar jämförelsen. Såhär byggs en vanlig vägg: Innehållsförteckning: reglar, isolering (i en lyxigare vägg med ljuddämpning), masonit och gips. Utanpå detta sitter en golvlist, spackel, häftgrund, väggfärg och ytterligare ett lager väggfärg. Med det sagt, ett relativt komplicerat ingrepp. Utöver detta ska det alltså sitta en dörr, om du nu ska kunna stänga bakom dig. Om du tänkt att göra detta själv behöver du dessutom en hel del verktyg, en bil med släp och en stor portion av din tid.
Om alternativet är en snygg glasvägg med dörr så kan du bekvämt konstatera att det du behöver lägga mest tid på är hur du vill att den ska se ut. Ett normalt projekt startar i regel med att du tittar ut vilken modell du tycker är snyggast, därefter mäter du upp golvytan samt takhöjd. Skickar in uppgifterna och får tillbaka ett fast pris på vad det kommer att kosta att tillverka efter dina önskemål samt hur montage kan komma att se ut.
Förutom att det numera är ungefär kostnadsneutralt att bygga en vägg i glas så innebär det alltså ett betydligt enklare ingrepp i ditt boende, bibehållet ljusflöde och förmodligen ett designelement som står sig i många år. Lycka till i ditt projekt!